- csirkeszárnyvég
- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db tyúkhúsleves kocka
- só
- szemes bors
- 2 db erős paprika
- répa
- zeller
- zellerszár
- 1/2 db paradicsom
- 1/2 db zöldpaprika
- 1/2 fej kelkáposzta
- 1/2 fej karfiol
- 2 ek. házi darált zöldség
A májgaluskához:
- 15-20 dkg csirkemáj
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 1/2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1 pici chili szósz
- majoránna
Elkészítés:
Jó adag szárnyvégem maradt, ezt feltettem főni a hagymával, fokhagymával, erős paprikával.
Fél paradicsomot és zöldpaprikát is tettem bele.
Szemes borsot dobtam rá és úgy 40-45 percig fedő alatt főztem a levest.
Ekkor bezöldségeltem, mindent tettem bele, amit itthon találtam.
Házi darált zöldségemből is adtam hozzá jó két evőkanállal.
Készre főztem a levest.
Közben a megtisztított csirkemájjal a késes darálóban összedaráltam a 1/2 hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel.
Majd a liszttel, tojással, kis csípős chili krémmel, valamint sóval, borssal és majoránnával kevertem össze.
Külön edényben, forrásban lévő vízben, nokedliszaggatóval kiszaggattam, leszűrtem.
A jó sűrű zöldséges levest a májgaluskával tálaltam.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)


.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)