- csirkecomb (felső)
- só
- olaj
- fokhagymapor
- őrölt fehér bors
- 2 + 2 szál újhagyma
- 1 + 1 db paradicsom
- 1 + 1 db zöldpaprika
- 4 db cukkini
- 2 ek. szójaolaj
- 2 ek. halszósz
- 1 ek. öt fűszerkeverék
- petrezselyemzöld
- burgonya
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott, megszárított csirkecombokat kétfelé vágjuk, jól besózzuk, a bőre alatt is.
Egy ek. olajon körbepirítjuk a húsokat, majd mellédobjuk a könnyű zöldségeket, a karikára vágott újhagymát, kis darabokra vágott paradicsomot és a lehetőleg színes zöldpaprikát.
Fokhagymaporral és őrölt fehér borssal fűszerezzük a húst.
Fél dl vizet aláöntve, fedő alatt puhára főzzük a húst.
Ha kész félretesszük.
Közben a cukkinit is elkészítjük.
A megmosott cukkini két végét levágjuk és hosszában 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy ek. olajat felhevítünk, beletesszük a cukkini szeleteket, paradicsom, zöldpaprika és újhagyma darabokat teszünk mellé.
Szójaszószt és halszószt öntünk rá, a kínai ötfűszer keverékből is szórunk a tetejére.
4-5 perc alatt készen is lesz a zöldségünk, a világért ne főzzük puhára.
Ha kész szórjunk rá egy kevés petrezselyemzöldet.
Tálaljuk a húst a kínai módra készített cukkinivel.
Egy kevés főtt burgonyát is adhatunk mellé.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
