2013. január 13., vasárnap

Pirított nudli


Hozzávalók:


  • 50 dkg burgonya
  • 12 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • szerecsendió
  • olaj



Elkészítés:

A megmosott, meghámozott burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük.

Krumplinyomóval megtörjük és még langyosan összekeverjük a liszttel.
Hozzáadjuk a tojásokat.
Megsózzuk és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót.
Kicsit összegyúrjuk és pár percig állni hagyjuk.
Majd lisztezett lapra helyezzük.
Nem szükséges kinyújtani, elég, ha a tenyerünkkel egy ujjnyira ellapítgatjuk.
Késsel felvágjuk, majd kézzel a szokásos nudlinál hosszabb hengerekké sodorjuk.
Picit felcsipkedjük az egyik felét, így háromszög alakú lesz.



Sós vízben 5 perc alatt kifőzzük.

Tésztaszűrővel kiemeljük és hideg vízzel leöblítjük.
Lecsöpögtetjük.

Pici olajon pirosra pirítjuk.

Köretként kínáljuk.

Én vörösboros vaddisznópörkölt mellé tálalva ettem először, nagyon megtetszett.
Most thai ételhez kínáltam és mondhatom bevált.