- meggy
- 1/2 citrom sárga héja
- 2 karika citrom
- 2 karika narancs
- kevés narancshéj
- csipet só
- darabka fahéjrúd
- 8-10 db szegfűszeg
- édesítőszer/cukor
- 1 tk. liszt
- 2tk. vaníliás pudingpor
- 5 dl tejföl
Elkészítés:
Friss vagy mélyhűtött meggyből szoktuk készíteni, de befőttből is lehet.
Ha mélyhűtött, nem kell felengedni, csak vízzel leöblítjük, hogy az esetleges jeges rész leolvadjon és máris tegyük egy fazékba.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi és tegyük bele a sót, kevés édesítőszert/cukrot.
Dobjuk bele a citrom- és narancshéj darabokat és a karikákat is.
Nem kell sok, ne vigye el a meggy finom, savanykás ízét.
Adjuk hozzá a fahéjrudat és a szegfűszegeket is.
Forraljuk fel és egy-két percig főzzük.
Ezalatt készítsük el a habarást.
A liszthez hozzáadjuk a pudingport - persze ez el is maradhat, de nagyon finom ízt ad majd -
és egy kevés vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is.
Szűrőn keresztül beleöntjük a habarást a levesbe, elkeverjük majd felforraljuk.
Tovább nem kell főzni.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd megkóstoljuk, hogy kell-e még bele cukor.
Jól kihűtve, narancskarikával, vagy tejszínhabbal tálaljuk.