- koktél kréker keksz
- 30 dkg reszelt sajt/trappista/
- 4 dkg reszelt füstölt sajt
- 4 dkg liszt
- 4 tojás sárgája
- 2 dl tej
- só
- 10 dkg vaj
- gépsonka
- uborka
- paprika
Elkészítés:
Vendégváró előétel falatkák, amelyeket közvetlenül a vendégek érkezése előtt készítsünk el, hogy a keksz ropogós maradjon.
A sajtkrémet igen egyszerű elkészíteni, egy lábasba tesszük a reszelt sajtokat és a tojássárgákat.
Hozzáadjuk a lisztet.
Végül a tejet.
Kicsit megsózzuk a masszát és kevergetve közepes tűzön összefőzzük.
Amikor a sajt felolvadt és pöfögni kezd, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a vajat és géppel pár perc alatt simára, habosra keverjük.
A krémet dresszing zsákba kanalazzuk és nagy-nagy türelemmel, csinos kis halmokat nyomunk a kekszekre.
Utána már csak egy kis díszítés marad.
Sonka és uborka, illetve piros színű paprika darabokkal színesítjük a falatkákat.
Kínáló tálra, tálcára helyezzük a kekszeket és legalább egy félórára a hűtőbe tesszük, hogy a krém
megszilárduljon.
Bármilyen keksz jó hozzá, de koktél kréker fűszeres, mákos vagy szezámmagos keksze a legfinomabb.