- csirke felső comb
- csirke fűszerkeverék
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- fekete és fehér szezámmag
- olaj
Elkészítés:
Előző este előkészítjük a húst.
A csirke felső combját megtisztítjuk, lebőrözzük, megmossuk és megszárítjuk.
Ezután 3-4 felé vágjuk.
Sült csirke fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük és a hűtőbe tesszük.
Mi Hawai-i fűszerkeveréket használtunk, amiben többek közt hagyma, fokhagyma, chili, fekete szezámmag, tengeri só és narancshéj is van.
Helyettesíthető bármilyen itthon kapható fűszerkeverékkel, csak egy kis fekete szezámmagot szórjunk még bele.
Másnap a húst besózzuk és máris panírozzuk.
Először lisztbe, majd kevés sóval felvert tojásba és végül fekete és fehér szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk a falatokat.
Bő olajban kisütjük.
Saláták mellé kínáljuk.