2014. január 13., hétfő

Szezámmagos csirkefalatok

Hozzávalók:


  • csirke felső comb
  • csirke fűszerkeverék
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • fekete és fehér szezámmag
  • olaj




Elkészítés:


Előző este előkészítjük a húst.
A csirke felső combját megtisztítjuk, lebőrözzük, megmossuk és megszárítjuk.
Ezután 3-4 felé vágjuk.

Sült csirke fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük és a hűtőbe tesszük.
Mi Hawai-i fűszerkeveréket használtunk, amiben többek közt hagyma, fokhagyma, chili, fekete szezámmag, tengeri só és narancshéj is van.
Helyettesíthető bármilyen itthon kapható fűszerkeverékkel, csak egy kis fekete szezámmagot szórjunk még bele.


Másnap a húst besózzuk és máris panírozzuk.
Először lisztbe, majd kevés sóval felvert tojásba és végül fekete és fehér szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk a falatokat.



Bő olajban kisütjük.


Saláták mellé kínáljuk.