- pulykamell
- füstölt szalonna szeletek
- só
- színes bors
- csípős Piros Arany/chili krém
- 1 ek. olaj
- 2 dl víz
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt pulykamell darabot egyben sütjük meg.
Egy tepsibe alufóliát teszünk és jóféle füstölt szalonnával megágyazunk a húsnak.
A húst mindkét oldalán megsózzuk és csípős Piros Arannyal vagy chili krémmel bekenjük.
Egy kis marék vegyes színes borsot jó durvára törünk a mozsárban.
Beledörzsöljük a húsba.
Pici olajjal meglocsoljuk és a tetejére is fektetünk pár szelet szalonnát.
Aláöntjük a vizet és a fóliát összezárjuk.
Forró sütőben készre sütjük.
Melegen körettel vagy hidegen szendvicsben kiváló pecsenye.