A leveshez:
- 3-4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- pici darab karalábé
- 2 marék kelbimbó
- 1/2 db paradicsom
- 1/2 db hagyma
- kevés petrezselyem
- 1-2 db leveskocka
A húsgombóchoz:
- 30 dkg sertés darált hús
- 1 db hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk. ételízesítő
Elkészítés:
Ennek a levesnek a különlegességét a húsgombóc adja.
Elkészítjük a gombócokat.
Késes aprítóba helyezzük a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, borsot és finomra daráljuk.
Most beledobjuk a tojást is és azzal is egyet keverünk, így könnyebben elkeverednek a hozzávalók.
Hozzáadjuk a fűszereket a darált húshoz.
Összekeverjük a masszát, majd nagy türelemmel egészen apró kis golyókat formálunk.
Egy tálcára tesszük a gombócokat amíg a levest elkészítjük.
A megtisztított tetszés szerint feldarabolt zöldségeket kevés sóval, leveskockával puhára főzzük.
Szűrőkanállal kiemeljük a zöldségeket és a levesben megfőzzük a húsgombócokat.
Végül visszatesszük a zöldségeket a levesbe és a gombócokkal együtt tálaljuk ezt a finom sűrű levest.
Maradék húslevesbe főzve is kitűnő.