- báránycomb
- friss rozmaring
- 8-10 gerezd fokhagyma
- citrom
- narancs
- olaj
- mini paradicsom
Elkészítés:
A báránycombot megtisztítjuk az inas részektől.
Fokhagymával és friss rozmaringgal megtűzdeljük.
Egy tepsibe 1 ek. olajat, rozmaring ágacskát, néhány citromkarikát és narancshéjat teszünk.
Erre helyezzük a megtűzdelt húst, amit besóztunk, borsoztunk és reszelt narancshéjjal, citromhéjjal körbekentünk.
A bárányra is teszünk bőven narancs és citromkarikákat.
Egy pohár narancslevet öntünk a hús alá.
A húsra is helyezünk pár rozmaring ágat.
Fóliával lefedjük és sütőben pirosra sütjük.
Melegen és hidegen tálaljuk.
A húsvéti ünnepi asztal elengedhetetlen része ez a finom, illatos sült.
A képen a kaszinótojás és a francia saláta társaságában található.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/toltott-tojas-kaszinotojas.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/franciasalata.html