2014. április 21., hétfő

Illatos báránysült

Hozzávalók:

  • báránycomb
  • friss rozmaring
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • narancs
  • olaj
  • mini paradicsom






Elkészítés:



A báránycombot megtisztítjuk az inas részektől.
Fokhagymával és friss rozmaringgal megtűzdeljük.


Egy tepsibe 1 ek. olajat, rozmaring ágacskát, néhány citromkarikát és narancshéjat teszünk.


Erre helyezzük a megtűzdelt húst, amit besóztunk, borsoztunk és reszelt narancshéjjal, citromhéjjal körbekentünk.
A bárányra is teszünk bőven narancs és citromkarikákat.

Egy pohár narancslevet öntünk a hús alá.


A húsra is helyezünk pár rozmaring ágat.


Fóliával lefedjük és sütőben pirosra sütjük.



Melegen és hidegen tálaljuk.


A húsvéti ünnepi asztal elengedhetetlen része ez a finom, illatos sült.

A képen a kaszinótojás és a francia saláta társaságában található.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/toltott-tojas-kaszinotojas.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/franciasalata.html