- 50 dkg durum spagetti
- 3-4 szelet füstölt szalonna
- 30-40 dkg gomba
- zöldhagymaszár
- majoránna
- só
- 4-5 tojás
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
Először a megmosott gombát felszeleteljük és egy teflonban vagy wokban szép pirosra sütjük.
Először a gomba levet enged, kevergessük és várjuk meg, amíg teljesen elfövi a levét.
Ekkor sózzuk meg, szórjunk rá majoránnát, és dobjuk rá a felkarikázott újhagymaszárat.
Félretesszük a gombás ragut.
Jóféle füstölt szalonnát kockázunk fel és kisütjük a zsírját.
Közben nem túl puhára kifőzzük a durum spagettit, amit nem kell darabokra törni, hagyjuk meg szép hosszú szálúnak.
Leszűrjük és összekeverjük a szalonnás zsírral.
Megsózzuk és hozzáadjuk a gombás ragut.
Ha kicsit kihűlt belekeverjük a tojásokat is.
Jól összekeverjük és kerek tepsibe tesszük.
A tetejére egy paradicsomból színes kis díszítést rakunk ki.
180 C fokon pirosra sütjük a tésztát.
Úgy szeleteljük mint a tortát.
Mindenféle salátával kínálhatjuk, de a paradicsomsaláta illik hozzá a legjobban.
Szilvabefőttel is isteni volt.