Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. teljes kiőrlésű liszt
3 ek. nyírfacukor
késhegynyi sütőpor
csipet só
A krémhez:
50 dkg túró
20 dkg vaj
5 ek. méz
1 kis pohár natúr joghurt
1/2 zacskó instant zselatin
1 kg eper
3 citrom reszelt héja
1 citrom leve
2 db narancs
15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát a szokásos módon.
Ha kihűlt kettévágjuk.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/piskota.html
Az alsó lapot megkenjük az eper feléből frissen készített eperdzsemmel.
A dzsemhez az apróra vágott epret pár kanál mézzel és felforraljuk és kevergetve néhány percig főzzük.
Ha kihűlt megkenjük vele a piskótát.
Ezután megkenjük jó vastagon a krémmel.
A krémhez a túrót az olvasztott vajjal, a mézzel, a citrom lereszelt sárga héjával és az egyik citrom levével összekeverjük.
Majd belekeverjük a kókuszreszeléket és lazítjuk a felmelegített joghurtban felolvasztott zselatinnal.
A krémre tesszük a nagy darabokra vágott narancs szeleteket.
Rátesszük a másik lapot és azt is megkenjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát is.
A torta tetejét kirakjuk a negyedekre vágott eperrel.
A tortát jól behűtjük.