- 50 dkg keksz
- 15 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 tojás
- 3 ek. holland kakaópor
- esetleg pár ek. tej
Elkészítés:
Ez a legegyszerűbb és legfinomabb kekszes süti, amit még Oroszországban tanultam.
Rém könnyű elkészíteni és garantált a siker.
Mindenféle keksz jó hozzá, egyszerű háztartási keksz is megfelel.
A keksz felét kis darabokra tördeljük, a másik felét egy zacskóba tesszük és sodrófával morzsásra törjük.
De ne legyen nagyon apró.
A vajat a cukorral egy lábasban olvadásig hevítjük.
Ne forrjon fel, ha a cukor elolvadt akkor belekeverjük a jó minőségű, sötét kakaóport.
Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön.
Most beletesszük a tojást.
Habosra keverjük.
Végül hozzáadjuk a nagyobb darabra tört kekszet, majd a kicsi darabokra törteket is.
Ha nagyon száraz lenne, akkor egy gondolatnyi tejet keverhetünk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Egy alufóliára halmozzuk a fele adag tésztát és henger alakúra formázzuk.
A maradék masszából egy második szalámit gyártunk.
A fóliát szorosan lezárjuk és a hűtőben egy éjszakára hűlni hagyjuk.
Kínáláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.