Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 bögre olaj
- 1/2 bögre liszt
- 1/2 bögre tej
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
- 2 ek. holland kakaópor
Elkészítés:
Minden hozzávalót előkészítünk.
A sütőt
előmelegítjük 180 C fokra.
A tojásokat
szétválasztjuk.
A tojások
fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások
sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, a sóval.
Majd hozzáadjuk
a lisztet és az olajat, valamint a tejet.
Jól
elkeverjük.
Először csak
egy kis habot adunk hozzá, azzal elkeverjük, majd lapáttal forgatva, jó
levegősen hozzáadjuk a maradék habot.
A vajjal jól
kikent kuglóf formába öntjük a tésztát kétharmadát.
A maradék
tésztába keverjük a kakaót majd azt a fehér tésztára öntjük.
Villával
párszor belekanyarítunk a tésztába, hogy a barna tészta márványosra
belekeveredjen a világos tésztába.
50-60 percig
sütjük.
Kötőtűvel
ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglófunk.
Porcukorra
meghintve kínáljuk.