- pulykacomb
- füstölt szalonna
- szalonna bőr
- 1-2 db hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- só
- bors
- darált pritamin paprika
- erős paprikakrém/chili szósz
- 2-3 paradicsom
Elkészítés:
Sokszor készítek pulykasültet, mert finom, sovány hús.
Szendvicsbe sokkal jobb, mint bármilyen felvágott.
Számtalan fűszerezést próbáltam már, mindegyik bevált.
Most a szalonnakrémes változat volt soron.
Inkább felső combból készítem ezt az ételt, ha kisebb a comb, lehet 2-3 darabot is megsütni.
A bőre alá szoktam megtölteni, fűszerezni, mert így lesz ízes a hús és a bőrét amúgy sem eszük meg.
Előkészítjük a jóféle füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a darált paprikát, erős paprikát.
Adunk mellé 1-2 zöldpaprikát is s friss íze miatt.
Késes aprítóban összepépesítjük a fenti hozzávalókat.
Kevés sót és borsot adunk hozzá.
A megtisztított, megmosott és szárazra törölt pulykacombok bőrét kezünkkel fellazítjuk és megemeljük, hogy alá tölthessük a krémet.
Helyezzük a húsokat egyenesen a tepsibe, így nem kell külön mosogatnunk.
Egy kicsit megsózzuk és kanállal jó vastagon megtöltjük a combokat.
Visszaigazítjuk a bőrt és a szalonnadarabkával, paradicsommal megdíszítjük.
Az aprítóba öntünk 2-3 dl vizet -ezzel kiöblítjük a maradék krémet- és a húsra öntjük.
Fóliával lefedjük a tepsit és készre sütjük a pulykát.
Hidegen, melegen egyaránt finom.