2014. december 14., vasárnap

Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók:


  • 4-5 ek darált házi zöldség/ételízesítő
  • 1-2 db répa
  • petrezselyem
  • zellerszár
  • 1/2 db hagyma

A húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált pulykahús
  • 1/2 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 tk darált pritamin 
  • bors
  • pici majoránna



Elkészítés:

Tegyünk oda egy kis zöldséglevest főni.
Pár szem répa, darabka zeller, karalábé, kis db hagyma, pár szár petrezselyem vagy zeller.
Én ilyenkor teszek bele a házi darált ételízesítőből.
Picit megsózzuk és úgy 10-15 percig főzzük.







Ezalatt elkészítjük a húsgombócot.


Pulyka darált húsból készítettük.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, darált pritamint, petrezselymet, sót, frissen őrölt borsot, kevés majoránnát és a tojást.
Keverjük lazán össze.
Kanállal szaggassuk bele a levesbe és 10 perc alatt főzzük készre.


Nem teszünk bele lisztet és nem kell szabályos gömböket formálni, így is összeáll és finom könnyű galuskákat kapunk.


Nagy ünnepi étkezések után gyomor pihentetésül vagy lábadozó betegnek is kínálhatjuk ezt a könnyű kis levest.