- csirkecomb
- citrom
- kápia paprika
- hagyma
- fokhagyma
- póréhagyma
- sült csirke fűszerkeverék
- só
- bors
- 5 dkg vaj/margarin
Elkészítés:
Sokszor készítünk csirkét és gyakran készítem citromosan is.
Korábbi hasonló receptjeim:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/zoli-citromos-csirkeje.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/petrezselymes-fokhagymas-sult-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gorog-csirke.html
A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
A tepsiben felolvasztjuk a vajat vagy margarint.
A megmosott és karikára vágott citrommal, hagymakarikákkal, fokhagymadarabokkal kibéleljük a tepsit.
Ráfektetjük a befűszerezett csirkét és megszórjuk a felszeletelt paprikával, karikára vágott póréval.
Egy pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedve 180 C fokon készre sütjük.
Időnként nem árt ellenőrizni és a szafttal meglocsolni a húst.
Ha a hús puha, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a combokat.
Nagyon ízletes, pikáns és szaftos húst kapunk. amit salátával vagy gyümölccsel kínáljunk.
Én grapefruittal tálaltam.