2015. március 7., szombat

Citromos csirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • citrom
  • kápia paprika
  • hagyma
  • fokhagyma
  • póréhagyma
  • sült csirke fűszerkeverék
  • bors
  • 5 dkg vaj/margarin






Elkészítés:


Sokszor készítünk csirkét és gyakran készítem citromosan is.
Korábbi hasonló receptjeim:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/zoli-citromos-csirkeje.html 
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/petrezselymes-fokhagymas-sult-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gorog-csirke.html  

A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk.


A tepsiben felolvasztjuk a vajat vagy margarint.

A megmosott és karikára vágott citrommal, hagymakarikákkal, fokhagymadarabokkal kibéleljük a tepsit.


Ráfektetjük a befűszerezett csirkét és megszórjuk a felszeletelt paprikával, karikára vágott póréval.
Egy pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedve 180 C fokon készre sütjük.


Időnként nem árt ellenőrizni és a szafttal meglocsolni a húst.


Ha a hús puha, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a combokat. 




Nagyon ízletes, pikáns és szaftos húst kapunk. amit salátával vagy gyümölccsel kínáljunk.
Én grapefruittal tálaltam.