Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 1 db narancs
- 2 tk. étkezési keményítő
- 1 ek szójaszósz
- 4 ek. víz
- 2 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér
- füstölt chilipaprika
- 1 tk. barna cukor
Elkészítés:
Először
a narancsos öntet készítsük el.
A
nagyon jól megmosott narancs sárga héját zöldséghámozóval levágjuk és keskeny
csíkokra vágjuk.
Hideg
vízbe tesszük és hagyjuk ázni benne.
A
narancs levét kifacsarjuk és összekeverjük a keményítővel, vízzel és a
szójaszósszal és barna cukorral.
Félretesszük.
A
brokkolit jól megtisztítjuk, egy kevés időre vízbe tesszük, hogy az esetleges
bogarakat eltávolítsuk.
Levágjuk
a brokkoli rózsákat, a nagyobbakat falatnyi darabokra kettévágjuk.
A
brokkoli karcsú kis szárait karikára vágjuk.
A
vastag szárat meghámozzuk, a fás részeket eltávolítjuk és vékony csíkokra
vágjuk.
Egy
wokban a forró olajon 1-2 perc alatt pirítjuk a brokkoli szárakat.
Rádobjuk
az apróra vágott fokhagymát, gyömbért.
Hozzáadjuk
a brokkoli rózsákat is.
Ízlés
szerint szórunk rá füstölt chilipaprikát.
5
perc múlva ráöntjük a narancsos keveréket és felforraljuk.
Rászórjuk
a leszűrt narancshéj csíkokat.
Tálalhatjuk.