2015. április 20., hétfő

Narancsos brokkoli kínai ízesítéssel

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 db narancs
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • 1 ek szójaszósz
  • 4 ek. víz
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér
  • füstölt chilipaprika
  •  1 tk. barna cukor




Elkészítés:



Először a narancsos öntet készítsük el.

A nagyon jól megmosott narancs sárga héját zöldséghámozóval levágjuk és keskeny csíkokra vágjuk.
Hideg vízbe tesszük és hagyjuk ázni benne.


A narancs levét kifacsarjuk és összekeverjük a keményítővel, vízzel és a szójaszósszal és barna cukorral.



Félretesszük.


A brokkolit jól megtisztítjuk, egy kevés időre vízbe tesszük, hogy az esetleges bogarakat eltávolítsuk.
Levágjuk a brokkoli rózsákat, a nagyobbakat falatnyi  darabokra kettévágjuk.


A brokkoli karcsú kis szárait karikára vágjuk.
A vastag szárat meghámozzuk,  a fás részeket eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk.

Egy wokban a forró olajon 1-2 perc alatt pirítjuk a brokkoli szárakat.



Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, gyömbért.



Hozzáadjuk a brokkoli rózsákat is.
Ízlés szerint szórunk rá füstölt chilipaprikát.



5 perc múlva ráöntjük a narancsos keveréket és felforraljuk.



Rászórjuk a leszűrt narancshéj csíkokat.




Tálalhatjuk.