2015. május 30., szombat

Mazsolás, vaníliás kuglóf

Hozzávalók:


  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom leve  + sárga héja
  • 4 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1,25 dl tej
  • 25 dkg mazsola
  • porcukor





Elkészítés:






A vajat habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a cukrot, majd a vaníliás cukrot és a sót is.




Hozzáadjuk a citromlevet, a citromsárga reszelt héját  majd folyamatos keverés mellett, egyenként a tojásokat is.


A sütőporral elkevert lisztet a tejjel váltakozva belekeverjük.





Végül a megmosott és lecsepegtetett mazsolát is belekeverjük.


A tésztát egy előre jól kikent és kilisztezett kuglóf formába tesszük.
Ha szilikonos a forma, akkor nem kell kilisztezni.




Forró sütőben 50-60 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már.
Akkor jó, ha már nem ragad a tűre a tészta.



A formából kivesszük a kuglófot és vaníliás porcukorral megszórjuk.



Nagyon finom ízű tészta.