2015. május 30., szombat

Zsenge tök főtt kacsával

Hozzávalók:


  • 1 db zsenge tök
  • 1 ek. olaj
  • zöldhagyma szár
  • kevés ételízesítő
  • kapor
  • levesben főtt kacsahús, zúza
  • tejföl




Elkészítés:




A kora tavasszal megjelenő zsenge új tök annyira friss, hogy teljes egészében felhasználhatjuk.
Csak meghámozzuk, hosszában elfelezzük és szeletekre vágjuk.



Az olajon megfuttatjuk a tököt, kicsit sózzuk és az ételízesítővel fűszerezzük.
Az újhagyma friss zöld szárát is melléadjuk.



Hamar készen van, amint átlátszóvá válik és ruganyos lesz már be is fejezhetjük a főzést.



Beletesszük a levesben főtt, apróra vágott kacsahúst.
Remekül illik bele például a nyaka és a zúzája.


Egyszer átforrósítjuk és máris készen van az ízletes, könnyű étel.


Tejföllel tálaljuk.