- 1 db zsenge tök
- 1 ek. olaj
- zöldhagyma szár
- kevés ételízesítő
- kapor
- só
- levesben főtt kacsahús, zúza
- tejföl
Elkészítés:
A kora tavasszal megjelenő zsenge új tök annyira friss, hogy teljes egészében felhasználhatjuk.
Csak meghámozzuk, hosszában elfelezzük és szeletekre vágjuk.
Az olajon megfuttatjuk a tököt, kicsit sózzuk és az ételízesítővel fűszerezzük.
Az újhagyma friss zöld szárát is melléadjuk.
Hamar készen van, amint átlátszóvá válik és ruganyos lesz már be is fejezhetjük a főzést.
Beletesszük a levesben főtt, apróra vágott kacsahúst.
Remekül illik bele például a nyaka és a zúzája.
Egyszer átforrósítjuk és máris készen van az ízletes, könnyű étel.
Tejföllel tálaljuk.