2015. június 28., vasárnap

Ananászos, sajtos sertés szelet



Hozzávalók:
  • 8 szelet sertés comb
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 8 karika ananász konzerv
  • sajt szelet
  • bors
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • olaj

Elkészítés:


Én combból készítettem, de lehet lapocka, karaj vagy más hús is. Pulykamell vagy csirkemell is jó hozzá.



A megmosott húst szárazra töröljük, megsózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Majd a lisztet lerázzuk és kevés olajon  mindkét oldalán pirosra sütjük.



Egy tepsibe fektetjük a kisült húst és jóféle füstölt szalonna szeleteket eszünk rá.




Kicsit megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal, ettől különleges íze lesz a húsinak.



Most ráhelyezzük az ananász karikákat.



Végül sajttal fedjük le művünket.


Én most leerdammer sajtot használtam fel, persze bármilyen sajtból készíthetjük.



Sütőben pár perc alatt szép pirosra sütjük a sajtot a hús tetején.






Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.