Hozzávalók:
- 8 szelet sertés comb
- 8 szelet füstölt szalonna
- 8 karika ananász konzerv
- sajt szelet
- só
- bors
- őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- olaj
Elkészítés:
Én combból készítettem, de lehet lapocka, karaj vagy más hús is. Pulykamell vagy csirkemell is jó hozzá.
A megmosott húst szárazra töröljük, megsózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Majd a lisztet lerázzuk és kevés olajon mindkét oldalán pirosra sütjük.
Egy tepsibe fektetjük a kisült húst és jóféle füstölt szalonna szeleteket eszünk rá.
Kicsit megszórjuk a gyömbérrel és a fahéjjal, ettől különleges íze lesz a húsinak.
Most ráhelyezzük az ananász karikákat.
Végül sajttal fedjük le művünket.
Én most leerdammer sajtot használtam fel, persze bármilyen sajtból készíthetjük.
Sütőben pár perc alatt szép pirosra sütjük a sajtot a hús tetején.
Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.