2015. június 29., hétfő

Paradicsomos sült tarja

Hozzávalók:
  • tarjaszeletek
  • bors
  • őrölt köménymag
  • fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • paradicsom
  • olaj





Elkészítés:



Csontos tarjából készítsük, mert így sokkal jobb az íze.



A megmosott, megszárított hús széléről levágjuk a felesleges zsírt és bevagdossuk néhány helyen, hogy sütés közben ne pöndörödjön fel.

Kiolajozott tepsibe fektetjük a szeleteket.
Ilyenkor megforgatjuk az olajban mindkét oldalát.

Célszerű a fűszerezést is rögtön a tepsiben végezni, így nem kell annyit mosogatni és a mellészóródott fűszer is a tepsiben marad.

Sózzuk, borsozzuk és frissen őrölt köménymaggal megszórjuk a húst.
Minden szeletre kenünk bőven zúzott fokhagymát és lefedjük egy-egy szelet jóféle füstölt szalonnával.


Végül a tetejére jó vastag szelet paradicsom szeleteket teszünk.




Lefedjük és 180-200 C fokos sütőben szép pirosra sütjük.





Bármilyen körettel, salátával kitűnő.