- 1 csokor spárga
- tejföl
- 1 tk. ételízesítő
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A spárgát nagyon szeretem, tavasszal alig várom már, hogy megjelenjen.
Sokféleképpen készítem, de leginkább a spárga ízét kedvelem, ezért próbálom szerényen fűszerezni.
Ilyen nagyon egyszerű, de zamatos étel ez a tejfölös spárga.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/05/spargaleves-ujhagymas-nokedlivel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/mascarpones-sparga.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/spargas-karalabe.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/sparga-zoldborsoval.html
Zöld spárgából készült ezúttal.
A spárgát megtisztítottam, most a szárát is, bár a zöld spárgát nem mindig szoktam meghámozni.
Egy kevés vízben feltettem főni, pici ételízesítő és só került bele.
Néhány percig főztem, majd pár kanál tejföllel ízesítettem.
Pici petrezselymet szórtam csak rá.