2015. június 27., szombat

Tejfölös spárga

Hozzávalók:


  • 1 csokor spárga
  • tejföl
  • 1 tk. ételízesítő
  • só 
  • petrezselyem





Elkészítés:




A spárgát nagyon szeretem, tavasszal alig várom már, hogy megjelenjen.

Sokféleképpen készítem, de leginkább a spárga ízét kedvelem, ezért próbálom szerényen fűszerezni.

Ilyen nagyon egyszerű, de zamatos étel ez a tejfölös spárga.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/05/spargaleves-ujhagymas-nokedlivel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/mascarpones-sparga.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/spargas-karalabe.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/sparga-zoldborsoval.html



Zöld spárgából készült ezúttal.



A spárgát megtisztítottam, most a szárát is, bár a zöld spárgát nem mindig szoktam meghámozni.
Egy kevés vízben  feltettem főni, pici ételízesítő és só került bele.

Néhány percig főztem, majd pár kanál tejföllel ízesítettem.


Pici petrezselymet szórtam csak rá.