- 50 dkg lencse
- 1 ek. kókuszzsír
- csokor újhagyma
- gyömbér
- 3-4 gerezd fokhagyma
- chili pehely
- édes chili szósz
- kurkumapor
- só
- koriander
Elkészítés:
Ez egy egyszerű, mindennapi indiai étel, amit egzotikus ízei miatt mi is azonnal megszerettünk.
Az átválogatott lencsét, váltott vízben megmossuk, majd leszűrjük.
A kókuszzsíron megfuttatjuk a karikára vágott újhagymát.
Beletesszük a fűszereket, a darabokra vágott fokhagymát, gyömbért, kurkumát, chili pelyhet és pár percig kevergetve sütjük.
Hozzáadjuk a chiliszószt is.
Sózzuk meg és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük puhára a lencsét.
Most ízesítsük koriander levéllel. A szárított is jó, ha nincs kéznél friss.
Keverjük össze.
Köretnek is tálalhatjuk, de magában is kitűnő étel.
Hagymakarikákkal és friss koriander levél helyett pár szál petrezselyem levéllel díszítsük a tálat.