- 1 db hízott kacsamáj
- kb. 1/2 l tej
- 1 kg kacsaháj
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cs. hajtogatott vajas tészta
- majonéz
- reszelt sajt
- lilahagyma
- petrezselyem
- gránátalma
Elkészítés:
Úgy sütjük meg a kacsamájat, mint a libamájat.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sult-libamaj.html
A hízott kacsamájat előző este sós tejbe áztatjuk és a hűtőbe tesszük.
Másnap a darabokra vágott kacsahájjal kibélelünk egy lábast és a májat rátesszük.
Lefedjük a hájjal és a sós tejjel felöntjük.
Dobjunk mellé 1-2 gerezd fokhagymát is.
Kis lángon, fedő alatt puhára főzzük a májat.
Majd összevágjuk és egy kevés kisült kacsahájjal pépesre aprítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk.
A többi kisült kacsazsírt üvegbe tesszük és majd elfogyasztjuk.
Közben a vajas tésztát kinyújtjuk és hosszában kettévágjuk, őzgerinc formában mindkét tésztát megsütünk.
Belesimítjuk a májkrémet.
Egy tálcára helyezzük megfordítva a megtöltött tésztát.
Én alulra néhány lapka sajtot tettem.
Majonézzel megkenjük a tészta külső felét.
Reszelt sajttal megszórjuk és petrezselyem levéllel díszítjük.
Tálaláskor gránátalmával megszórjuk.
Lila hagymával tálaljuk.
Előételnek kitűnő.
Remek recept arra, hogy a hízott májat gazdaságosan tudjuk elkészíteni.