2016. január 24., vasárnap

Lecsós csirke

Hozzávalók:


  • csirke /far és nyak/
  • olaj
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • bors
  • fokhagymapor
  • pici cukor






Elkészítés:


Nagyon gazdaságos ételt készítettem csirkefarból és nyakból.


A húsokat feldaraboljuk és sóval, borssal befűszerezzük.
Egy kevés fokhagymaport is szórunk rá.


Egy ek. olajon megdinsztelünk egy kisebb, apróra vágott hagymát.


Beletesszük a húst és körbepirítjuk.


Kis pohár vízzel felöntve készre sütjük a húsokat.


Egy másik lábasban a szokásos módon lecsót készítünk.
Egy ek. olajon megfuttatjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a színes paprikát is.


Kevergetve sütjük, de ne legyen túl puha.
Ekkor teszünk bele szép piros fűszerpaprikát.


Elkeverjük és a darabolt paradicsom is belekerül.


Megsózzuk és pici cukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savasságát.


Pár perc alatt készre főzzük a lecsót.


Most keverjük össze a sült hússal, így finoman érvényesül a lecsó íze is.