- csirke /far és nyak/
- olaj
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- bors
- fokhagymapor
- pici cukor
Elkészítés:
Nagyon gazdaságos ételt készítettem csirkefarból és nyakból.
A húsokat feldaraboljuk és sóval, borssal befűszerezzük.
Egy kevés fokhagymaport is szórunk rá.
Egy ek. olajon megdinsztelünk egy kisebb, apróra vágott hagymát.
Beletesszük a húst és körbepirítjuk.
Kis pohár vízzel felöntve készre sütjük a húsokat.
Egy másik lábasban a szokásos módon lecsót készítünk.
Egy ek. olajon megfuttatjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a színes paprikát is.
Kevergetve sütjük, de ne legyen túl puha.
Ekkor teszünk bele szép piros fűszerpaprikát.
Elkeverjük és a darabolt paradicsom is belekerül.
Megsózzuk és pici cukorral ellensúlyozzuk a paradicsom savasságát.
Pár perc alatt készre főzzük a lecsót.
Most keverjük össze a sült hússal, így finoman érvényesül a lecsó íze is.