- 1 kg rókagomba
- 1 fej hagyma
- zöldhagymaszár
- olaj
- zöldpaprika
- fűszerpaprika
- paradicsom
- só
- majoránna
- tejföl
Elkészítés:
Sokszor készítünk gombás ételt, pláne, ha erdei gombához jutunk:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/tejfolos-gomba.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/05/medvehagymas-toltott-gomba.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/sult-zoldsegek.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/szarvas-illatos-sult-gombaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/dorozsmai-gombas-hal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/vorosboros-afonyas-gombas-ozporkolt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/currys-gombas-cukkinis-pulyka-vagdalt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/zsemlegomboc.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gombaval-toltott-sult-oldalas-es.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/gombas-sult-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-tojasos-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014_05_01_archive.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/hanum-uzbeg-burgonyas-tekercs.html
Az olajon megfuttatjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a gombát, színes zöldpaprikát, paradicsomot és a zöldhagymaszárat is.
Megsózzuk.
Közepes lángon főzzük.
Ha a kieresztett levét elfőtte, hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés majoránnával fűszerezzük.
Ha készen van egy jó adag sűrű tejföllel gazdagítjuk.
Egyet forralunk rajta.