2016. február 6., szombat

Fűszeres sült gomba

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba
  • 2-3 db tojás
  • 4-5 ek. liszt
  • tej
  • bors
  • füstölt paprika pehely
  • őrölt római kömény
  • őrölt szegfűbors
  • olaj



Elkészítés:


A gombákat megtisztítjuk és félbe, negyedbe vágjuk.
                                                                                           
A tojást és a lisztet összekeverjük.
Beletesszük a sót, borsot, paprikát, római köményt és a mozsárban összetört szegfűborsot.



Tejjel lazítjuk, amíg sűrű galuska tészta állagú nem lesz.




Belemártjuk a gombákat.



Közepes olajban szép pirosra sütjük.



Tartármártással vagy salátával kínáljuk.





Én kelkáposzta salátával tálaltam.