- tészta
- olaj
- só
- túró
- 4-5 tojás
- vaníliás cukor
- citromhéj
- tejföl
- mazsola
- szilvalekvár
Elkészítés:
Nagyon szeretjük az édes rakott, sült tésztákat.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/rakott-sult-teszta.html
Most túrós, lekváros változat készült.
Először főzzük kis a tésztát, szűrjük le, pici olajjal, sóval keverjük össze.
Mi most finom eperlevél szalagból készítettük.
Ez a tészta nagyon vékony és ízletes.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük és belesimítunk egy réteg sima tésztát, ez lesz az alap.
Kenjük meg pikáns szilvalekvárral.
Azután készítsük el a túrós krémet:
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
A túrót törjük át a krumplinyomóval.
A mazsolát forró vízzel öntsük le, majd 15 perc múlva szűrjük le.
A cukros tojássárgáját adjuk a túróhoz.
Reszeljünk bele citromhéjat.
Tegyük bele a mazsolát.
Jó pár kanál tejföllel lazítsuk.
A kikevert túrókrémet adjuk a maradék tésztához és keverjük jól el.
A túrókrémes tésztát simítsuk a tepsibe.
Tegyük be a sütőbe és 170-180 C fokon süssük pirosra.
Ha kimaradna tészta, azt kisebb kerek formában süssük ki.
A kimaradt tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, adjunk hozzá pici cukrot, halmozzuk a megsült tésztára és formáljunk fodrokat, hullámokat a habból.
Tegyük vissza a sütőbe pár percre amíg szép színt nem kap.
Melegen és langyosan is nagyon finom.