Hozzávalók:
Elkészítés:
Szeretjük a kakast, nagyon ízletes, ruganyos húsa van.
Többféleképpen készítem:
ttp://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kakasporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/martinis-sult-kakascomb.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html
A megtisztított kakast egy tepsibe fektetjük és jól befűszerezzük sóval, borssal, provanszi fűszerrel,
kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal.
Ha van kis háj a kakason azt a madár alá tesszük.
A belsejét is jól befűszerezzük.
Jó sok puhára olvasztott vajjal körbekenjük a kakast és jól bele is masszírozzuk.
A kakas belsejébe fokhagymát, hagymát, babérlevelet és egy kétfelé vágott citromot is teszünk.
A kakas köré halmozzuk a félbevágott gombákat, amelyeket picit megsóztunk és majoránnával megszórtunk.
Vörösborral meglocsoljuk a kakast.
Pici koktél paradicsomot és negyedelt hagymát is szórunk a tepsibe.
Alufóliával letakarva a sütőben megsütjük a madarat.
Hidegen is kitűnő.
- 1 db házi kakas
- só
- törött bors
- provanszi fűszer
- majoránna
- kakukkfű
- bazsalikom
- vaj
- fokhagyma
- hagyma
- babérlevél
- citrom
- gomba
- koktél paradicsom
Elkészítés:
Szeretjük a kakast, nagyon ízletes, ruganyos húsa van.
Többféleképpen készítem:
ttp://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kakasporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/martinis-sult-kakascomb.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html
A megtisztított kakast egy tepsibe fektetjük és jól befűszerezzük sóval, borssal, provanszi fűszerrel,
kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal.
Ha van kis háj a kakason azt a madár alá tesszük.
A belsejét is jól befűszerezzük.
Jó sok puhára olvasztott vajjal körbekenjük a kakast és jól bele is masszírozzuk.
A kakas belsejébe fokhagymát, hagymát, babérlevelet és egy kétfelé vágott citromot is teszünk.
A kakas köré halmozzuk a félbevágott gombákat, amelyeket picit megsóztunk és majoránnával megszórtunk.
Vörösborral meglocsoljuk a kakast.
Pici koktél paradicsomot és negyedelt hagymát is szórunk a tepsibe.
Alufóliával letakarva a sütőben megsütjük a madarat.
Hidegen is kitűnő.