- lilakáposzta
- újhagyma
- só
- borecet
- cukor/édesítőszer
- majonéz
- gyömbér
- kuszkusz
- petrezselyem
Elkészítés:
A káposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Apróra vágott friss gyömbért adunk hozzá.
Meglocsoljuk egy kis borecettel kevés édesítőszerrel vagy cukorral ízesítjük és megsózzuk.
Olaj helyett egy-két kanál majonézzel keverjük össze.
Friss újhagymát felkarikázunk és a salátába tesszük.
Jól elkeverjük.
Egy másik tálban egy kevés kuszkuszt leöntünk forró vízzel, kicsit megsózzuk.
Lefedve 10 perc alatt szépen megduzzad.
Amikor már pergős a kuszkusz, hozzákeverjük a káposzta salátához.
Végül jó sok petrezselyem zöldet teszünk bele.
Behűtjük.
Nagyon finom ropogós saláta.
A képen tojásos, krinolinos sült hagymával tálaltam.