2016. május 16., hétfő

Párolt borjú pikáns szósszal

Hozzávalók:


  • borjúhús/rostélyos, nyak, lapocka, comb
  • bors
  • vaj
  • sárgarépa
  • zeller
  • hagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • borókabogyó
  • kapribogyó
  • füstölt paprika
  • citromhéj



Elkészítés:


Finom fiatal borjú rostélyosból készítettem ezt a remek ételt.

Egy mélyebb lábasban vajat olvasztunk.


A besózott húst mindkét oldalán szépen megpirítjuk.


Sárgarépát és zellert tisztítunk és kis darabokra vágjuk.


Rátesszük a húsra.


Paradicsomot, kápia paprikát, fokhagymát és törött borsot készítünk elő.


Ezeket is a húshoz adjuk.
Megszórjuk füstölt fűszerpaprikával is.


Borókabogyót törünk a mozsárban és beletesszük a lábasba ezt is.


Citrom héját zöldséghámozóval levágjuk és az ételbe tesszük.


Kapribogyót is adunk hozzá.


Kevés vízzel felöntjük.

Fedő alatt puhára főzzük a borjút.


Kiemeljük a húsokat.


Nagyon finom, remegős húsi lesz.


A mártást összeturmixoljuk.


Visszatesszük a húst a szószba.


Tésztás körettel kínáljuk.