- borjúhús/rostélyos, nyak, lapocka, comb
- só
- bors
- vaj
- sárgarépa
- zeller
- hagyma
- paprika
- paradicsom
- fokhagyma
- borókabogyó
- kapribogyó
- füstölt paprika
- citromhéj
Elkészítés:
Finom fiatal borjú rostélyosból készítettem ezt a remek ételt.
Egy mélyebb lábasban vajat olvasztunk.
A besózott húst mindkét oldalán szépen megpirítjuk.
Sárgarépát és zellert tisztítunk és kis darabokra vágjuk.
Rátesszük a húsra.
Paradicsomot, kápia paprikát, fokhagymát és törött borsot készítünk elő.
Ezeket is a húshoz adjuk.
Megszórjuk füstölt fűszerpaprikával is.
Borókabogyót törünk a mozsárban és beletesszük a lábasba ezt is.
Citrom héját zöldséghámozóval levágjuk és az ételbe tesszük.
Kapribogyót is adunk hozzá.
Kevés vízzel felöntjük.
Fedő alatt puhára főzzük a borjút.
Kiemeljük a húsokat.
Nagyon finom, remegős húsi lesz.
A mártást összeturmixoljuk.
Visszatesszük a húst a szószba.
Tésztás körettel kínáljuk.