- patisszon
- hagyma
- olaj
- újhagyma szár
- zöldpaprika
- darált pritamin paprika
- só
- vörösbor ecet
- friss kapor
Elkészítés:
A megmosott patisszont meghámozzuk.
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Előkészítjük a hagymát, zöldpaprikát és az újhagymaszárat.
Egy kevés olajon dinsztelni kezdjük a szálasra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát és a hagymaszárat is.
Darált pritamin paprikával ízesítjük.
Csak addig sütjük kevergetve, amíg ruganyossá nem puhul.
Ekkor hozzáadjuk a patisszon szeleteket is.
Kevergetve tovább pároljuk, megsózzuk.
Friss kaporszálat is teszünk bele.
Végül egy pici vörösbor ecettel savanyítjuk.
Ne főzzük túl, maradjon ruganyos a patisszon.
Magában is kitűnő fogás.
A képen párizsi szelet és kardamomos, csillagánizsos rizs mellé tálaltam.