2016. október 1., szombat

Margit stefánia pecsenyéje

Hozzávalók:

  • 1 kg stefánia 
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • olaj






Elkészítés:





A marha első combját vagyis a lapockát hívják stefániának.
Ebből készül Margit csodás sültje.

A vékonyra szeletelt és jól kiklopfolt húst megsózzuk.


A hagymát vékonyan felszeleteljük.


A fokhagymát nagyon apróra vágjuk.


Egy serpenyőben az olajban szép pirosra sütjük a hús szeleteket.


Mindkét oldalukon jól átpirítjuk majd félretesszük és a többi húst is megsütjük.


Ha mindegyik húst megsütöttük, akkor visszateszünk a serpenyőbe egy sor húst, frissen őrölt borssal megszórjuk és hagymát teszünk rá.


Teszünk rá bőven fokhagymát is.


Újabb réteg húst teszünk rá, megborsozzuk, hagymát és fokhagymát teszünk rá.


Így rétegezzük amíg van hozzávalónk.

Fedjük le fedővel és közepes lángon süssük készre.


Süssük lassan, türelmesen.
Úgy negyedóránként forgassuk át a rétegeket, az alsó húsok helyére tegyük az eddig felül lévőket, hogy minden szelet egyformán megpuhuljon.


Cserébe vajpuha, szaftos pecsenyét kapunk.


Bármilyen körettel tálalhatjuk.