- 4-5 db narancs
- 1,5 liter 100 %-os narancslé
- 1-2 db fahéjrúd
- 8-10 db szegfűszeg
- mazsola
- cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- só
- mazsola
- tejszínhab
Elkészítés:
A jól megmosott narancsok húsát kivágjuk és falatnyi darabokra vágjuk.
A lecsorgó levet fogjuk fel és adjuk a narancsléhez.
A narancslevet forraljuk fel.
Adjunk hozzá reszelt narancshéjat, szegfűszeget és egy csipet sót.
Kevés cukorral édesítsük be.
Dobjunk bele a fahéjat is.
Egy kevés narancslében keverjük el a pudingport.
Keverjük a pudingot a levesbe és kevergetve forraljuk fel.
Pár perc múlva a leves besűrűsödik, ekkor tegyük bele a narancs darabokat is.
Készen is van, vegyük le a tűzről.
Hűtsük jól le tálalás előtt.
Tejszínhabbal tálaljuk.