- 0,5 kg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. kakaó
- 12,5 dkg margarin
- vaníliás cukor
- 1-2 ek. tej
- 1-2 ek. barack lekvár
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- cointreau
Elkészítés:
Ez a süti az ismert keksztekercs egyik változata.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/gesztenyes-keksztekercs.html
Ezúttal illatos narancs likőrrel, a híres francia Cointreau-val ízesítettem a krémet.
Keverjük össze a darált kekszet, a kakaót, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Adjuk hozzá az olvasztott margarint.
Néhány kanál tejjel is lazítsuk a masszát.
Finom, házi baracklekvárt is tegyünk bele.
A jól összegyúrt tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra.
Készítsük el a krémet.
A margarint kicsit melegítsük meg a mikróban 20 mp-ig, így könnyebb lesz kavarni.
Adjuk hozzá a porcukrot és géppel keverjük habosra.
Finom narancs likőrrel ízesítettem a krémet.
Öntsünk ízlés szerint a likőrből a krémbe és keverjük habosra.
A kész krémet kenjük rá a keksztésztára.
Simítsuk el egyenletesen.
Tekerjük fel a tekercset, mint a roládokat.
Kívülről is kenjük be a krémmel.
Egy kanállal cifrázzuk meg a krémet.
Egy alufóliába tekerve tegyük a hűtőbe a süteményt.
Tálaláskor ferdén szeleteljük nem túl vékonyra.