2016. december 4., vasárnap

Cointreau-s keksztekercs

Hozzávalók:


  • 0,5 kg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaó
  • 12,5 dkg margarin
  • vaníliás cukor
  • 1-2 ek. tej
  • 1-2 ek. barack lekvár


A krémhez:


  • 12,5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • cointreau


Elkészítés:

Ez a süti az ismert keksztekercs egyik változata.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/gesztenyes-keksztekercs.html

Ezúttal illatos narancs likőrrel, a híres francia Cointreau-val ízesítettem a krémet.

Keverjük össze a darált kekszet, a kakaót, a porcukrot és a vaníliás cukrot.


Adjuk hozzá az olvasztott margarint.


Néhány kanál tejjel is lazítsuk a masszát.


Finom, házi baracklekvárt is tegyünk bele.


A jól összegyúrt tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra.


Készítsük el a krémet.

A margarint kicsit melegítsük meg a mikróban 20 mp-ig, így könnyebb lesz kavarni.


Adjuk hozzá a porcukrot és géppel keverjük habosra.


Finom narancs likőrrel ízesítettem a krémet.


Öntsünk ízlés szerint a likőrből a krémbe és keverjük habosra.


A kész krémet kenjük rá a keksztésztára.


Simítsuk el egyenletesen.


Tekerjük fel a tekercset, mint a roládokat.
Kívülről is kenjük be a krémmel.


Egy kanállal cifrázzuk meg a krémet.



Egy alufóliába tekerve tegyük a hűtőbe a süteményt.


Tálaláskor ferdén szeleteljük nem túl vékonyra.