- rák
- fokhagyma
- citrom
- lime
- só
- bors
- édes chiliszósz
- szilvás csípős chiliszósz
- gyömbér
- darált pritamin paprika
- póréhagyma
- olíva olaj
Elkészítés:
Először tisztítsuk meg a rákokat.
Bármilyen fajta garnéla rák jó hozzá.
Királyrák vagy tigrisrák tökéletes.
Fagyasztott rákból is készíthető ez az étel.
Előtte olvasszuk fel.
Tépjük le a fejét.
Roppantsuk meg és fejtsük le a páncélt.
A háton lévő, fekete színű emésztőcsatornát is távolítsuk el.
Öblítsük le a megtisztított rákokat.
Készítsük el a pácot.
Ehhez szükségünk van többféle chiliszószra, darált pritamin paprikára, gyömbérre, citromra, limera, fokhagymára, póréhagymára.
A pórét vágjuk apróra.
Keverjük össze a páchoz valókat.
A citrom és a lime héját is reszeljük bele.
Törött borsot is adjunk hozzá.
Csípős paprika vagy chili is menjen bele egy kevés.
A lime levét is öntsük bele.
Végül adjuk hozzá a rákot.
Keverjük el, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap kevés olíva olajon süssük meg a rákot.
Ha szépen megpirult kb. 1,5 - 2 perc, akkor öntsük hozzá a páclevet is és azzal egyet forraljuk.
Most sózhatjuk egy picit.
Ne süssük tovább, mert gumis lesz.
Sült mangót kínáltam mellé.
Egy kicsi vajon megpirítottam a mangó szeleteket.
Semmilyen fűszer nem kell hozzá, így lesz fantasztikus íze.
Sült paradicsomot és kápia paprikát is kínáltam mellé.
A paradicsomot, kápiát félbevágjuk, megsózzuk és kevés bazsalikommal megszórjuk.
Sütőben készre sütjük.
Előételnek kínáljuk.
Nagyon finom, illatos lesz így a rák.