- rizs
- tej
- vaníliás cukor
- szilva
- cukor
- fahéj
- 3 - 5 db tojás
- vaj
- pici liszt
Elkészítés:
Készítsünk tejberizst.
A rizst öblítsük át.
A tejet vaníliás cukorral és egy kevés kristálycukorral forraljuk fel és főzzük puhára benne a rizst.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki.
Vágjuk kisebb darabokra.
Keverjük össze cukorral és őrölt fahéjjal.
Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Az elkészült tejberizst hűtsük langyosra.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.
Adjuk a rizshez és keverjük jól össze.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá.
Először csak egy kevés habot tegyünk a tojásos rizshez és keverjük el.
Ezután a többi habot is belekeverjük lágy mozdulatokkal, lapáttal, hogy jó sok levegőt is forgassunk a masszába.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a rizst.
A szilvát keverjük el egy kevés liszttel, ami majd megakadályozza, hogy a szilva lesüllyedjen.
Szórjuk rá a habos rizsre és 180 C fokos sütőben süssük szép pirosra.
Sajnos a kész sütiből már nem maradt annyi, hogy lefotózhassam....