Hozzávalók:
Elkészítés:
Már készítettem hasonló levest:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/husveti-tejszines-tormaleves.html
Most ezt továbbgondoltam és nagyon izgalmas levest kaptam.
Szokásos módon elkészült a húsvéti sonka.
Ebből a frissen főtt sonkából vettem el egy keveset és 3-5 dl-t a főzőléből is, ebből készült ez a leves.
A többi főzőlevet jól kimosott, zárható tejes dobozokba szűrtem és a mélyhűtőben várják az eljövendő finom bableveseket, főzelékeket, amelyhez majd felhasználjuk ezt a zamatos levet.
Nem kell sok sonka, egy-két marék bőven elég a levesbe.
Vajat hevítünk és kevés liszttel világos rántást készítünk.
A sonkalével felöntjük a rántást.
Belekeverünk 1-2 kis üveg ecetes tormát.
Elkeverjük majd főzőtejszínnel gazdagítjuk.
1-2 percig főzzük.
Főtt céklát kis kockákra vágunk.
Beletesszük a levesbe és most adjuk hozzá a feldarabolt sonkát is.
Még főzzük pár percig.
Megkóstoljuk, ha kell még pici ecettel és cukorral beállítjuk a pikáns ízét.
Szerintem langyosan az igazi.
- sonka
- sonkalé
- vaj
- liszt
- ecetes torma
- főtt cékla
- főzőtejszín
- ecet
- cukor
Elkészítés:
Már készítettem hasonló levest:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/husveti-tejszines-tormaleves.html
Most ezt továbbgondoltam és nagyon izgalmas levest kaptam.
Szokásos módon elkészült a húsvéti sonka.
Ebből a frissen főtt sonkából vettem el egy keveset és 3-5 dl-t a főzőléből is, ebből készült ez a leves.
A többi főzőlevet jól kimosott, zárható tejes dobozokba szűrtem és a mélyhűtőben várják az eljövendő finom bableveseket, főzelékeket, amelyhez majd felhasználjuk ezt a zamatos levet.
Nem kell sok sonka, egy-két marék bőven elég a levesbe.
Vajat hevítünk és kevés liszttel világos rántást készítünk.
A sonkalével felöntjük a rántást.
Belekeverünk 1-2 kis üveg ecetes tormát.
Elkeverjük majd főzőtejszínnel gazdagítjuk.
1-2 percig főzzük.
Főtt céklát kis kockákra vágunk.
Beletesszük a levesbe és most adjuk hozzá a feldarabolt sonkát is.
Még főzzük pár percig.
Megkóstoljuk, ha kell még pici ecettel és cukorral beállítjuk a pikáns ízét.
Szerintem langyosan az igazi.