- burgonya
- tojás
- különféle füstölt kolbász
- vaj
- tej
- föl
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
A rakott burgonyát, vagyis a rakott krumplit mindenki szereti és mindenki másképp készíti.
Van ugye a hagyományos: http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/rakott-krumpli.html
Most egy kicsit változtattam rajta.
A kivajazott tepsibe a megtisztított főtt burgonyát reszelve tettem bele.
A tojásokat sem karikára, hanem darabokra vágva szórtam rá.
Füstölt kolbász, lecsó kolbász és cserkész kolbász került bele.
Mindenhová került vegyesen a kolbászból.
Most kicsit másfajta mártást készítettem.
Jó sűrű tejfölbe sót és jó minőségű szárított ételízesítőt kevertem bele.
Megkentem a kolbászréteget.
Elsimítottam.
Folytattam a rétegezést.
A tetejére krumpli került, amit a maradék tejföllel megkentem és vaj darabkákkal megszórtam.
170-180 C fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Alig maradt belőle annyi, hogy lefotózhassam.
Salátával, céklával isteni!