Hozzávalók:
Elkészítés:
Meghámozzuk és megmossuk a lehetőleg nagyobb burgonyákat.
Előkészítjük a töltelékhez szükséges hagymát és újhagymát.
A füstölt sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A burgonyát félbevágjuk és kivájjuk a közepét.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Megborsozzuk.
Összekeverjük a hagymát a kivájt burgonya darabokkal.
Beletesszük a sonkát is.
Belekerül a reszelt sajt.
Végül megsózzuk és egy tojással összedolgozzuk.
Egy nagyobb tepsibe leterítjük a finom savanyú káposztát.
Ráöntjük a tejszínt.
Még tejföllel is jól megkenjük.
Ráültetjük a burgonyákat és jó púposan megtöltjük a töltelékkel.
Sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Nagyszerű köret.
A füstölt ízt remekül kiegészíti a káposzta savanykás íze.
Bármilyen sült mellé kitűnő.
- burgonya
- hagyma
- újhagyma
- füstölt sonka
- sajt
- olaj
- őrölt bors
- só
- 1 db tojás
- savanyú káposzta
- tejszín
- tejföl
Elkészítés:
Meghámozzuk és megmossuk a lehetőleg nagyobb burgonyákat.
Előkészítjük a töltelékhez szükséges hagymát és újhagymát.
A füstölt sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A burgonyát félbevágjuk és kivájjuk a közepét.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Megborsozzuk.
Összekeverjük a hagymát a kivájt burgonya darabokkal.
Beletesszük a sonkát is.
Belekerül a reszelt sajt.
Végül megsózzuk és egy tojással összedolgozzuk.
Egy nagyobb tepsibe leterítjük a finom savanyú káposztát.
Ráöntjük a tejszínt.
Még tejföllel is jól megkenjük.
Ráültetjük a burgonyákat és jó púposan megtöltjük a töltelékkel.
Sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Nagyszerű köret.
A füstölt ízt remekül kiegészíti a káposzta savanykás íze.
Bármilyen sült mellé kitűnő.