2017. július 1., szombat

Karajcsontos zöldborsóleves

Hozzávalók:


  • karajcsont
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • csípős paprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zeller
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • pirospaprika
  • zöldborsó
nokedli








Elkészítés:



A zöldborsóleves egyik kedvenc levesünk.
Gyakran készítjük is, ilyen-olyan változatban.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborso-leves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html?spref=pi






Mossuk meg a húsos csontot és a kezünkkel ellenőrizzük, hogy ne maradjon semmilyen csont szilánk.
Tegyük fel főni egy nagy fazékban hagyma, zöldpaprika, csípős csilipaprika, paradicsom és
2-3 gerezd fokhagyma társaságában.



Sózzuk meg és  lassú tűzön főzzük puhára.


Emeljük ki a csontokat és tegyük félre.


Ezalatt már előkészíthetjük a zöldségeket.


Tegyük bele a levesbe.
A petrezselymet és a zellerlevelet is adjuk hozzá.


Kevés ételízesítőt és fűszerpaprikát is tegyünk bele.


Adjuk hozzá a zöldborsót.
Fagyasztott is jó.


Főzzük puhára a zöldségeket.


Isteni sűrű leveskét kapunk.


A  nagyobb húsokat fejtsük le a csontról és tegyük a levesbe.
A csontokat is tegyük bele, mindig van jelentkező, aki szívesen lerágcsálja azokat...
.

Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, akkor készítsünk jó kemény kis nokedliket és azt is adjuk a leveshez.


Tálaljuk forrón.