Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldborsóleves egyik kedvenc levesünk.
Gyakran készítjük is, ilyen-olyan változatban.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborso-leves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html?spref=pi
Mossuk meg a húsos csontot és a kezünkkel ellenőrizzük, hogy ne maradjon semmilyen csont szilánk.
Tegyük fel főni egy nagy fazékban hagyma, zöldpaprika, csípős csilipaprika, paradicsom és
2-3 gerezd fokhagyma társaságában.
Sózzuk meg és lassú tűzön főzzük puhára.
Emeljük ki a csontokat és tegyük félre.
Ezalatt már előkészíthetjük a zöldségeket.
Tegyük bele a levesbe.
A petrezselymet és a zellerlevelet is adjuk hozzá.
Kevés ételízesítőt és fűszerpaprikát is tegyünk bele.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Fagyasztott is jó.
Főzzük puhára a zöldségeket.
Isteni sűrű leveskét kapunk.
A nagyobb húsokat fejtsük le a csontról és tegyük a levesbe.
A csontokat is tegyük bele, mindig van jelentkező, aki szívesen lerágcsálja azokat...
.
Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, akkor készítsünk jó kemény kis nokedliket és azt is adjuk a leveshez.
Tálaljuk forrón.
- karajcsont
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- csípős paprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zeller
- só
- petrezselyem
- zellerlevél
- pirospaprika
- zöldborsó
nokedli
Elkészítés:
A zöldborsóleves egyik kedvenc levesünk.
Gyakran készítjük is, ilyen-olyan változatban.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborso-leves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html?spref=pi
Mossuk meg a húsos csontot és a kezünkkel ellenőrizzük, hogy ne maradjon semmilyen csont szilánk.
Tegyük fel főni egy nagy fazékban hagyma, zöldpaprika, csípős csilipaprika, paradicsom és
2-3 gerezd fokhagyma társaságában.
Sózzuk meg és lassú tűzön főzzük puhára.
Emeljük ki a csontokat és tegyük félre.
Ezalatt már előkészíthetjük a zöldségeket.
Tegyük bele a levesbe.
A petrezselymet és a zellerlevelet is adjuk hozzá.
Kevés ételízesítőt és fűszerpaprikát is tegyünk bele.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Fagyasztott is jó.
Főzzük puhára a zöldségeket.
Isteni sűrű leveskét kapunk.
A nagyobb húsokat fejtsük le a csontról és tegyük a levesbe.
A csontokat is tegyük bele, mindig van jelentkező, aki szívesen lerágcsálja azokat...
.
Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, akkor készítsünk jó kemény kis nokedliket és azt is adjuk a leveshez.
Tálaljuk forrón.