- sonkalé
- csirkezúza
- olaj
- újhagyma
- paradicsom
- póréhagyma
- sárgarépa
- kapor
- babérlevél
- pakcsoj
- tejföl
- 1 tk. liszt
- só
Elkészítés:
A húsvéti sonka főzőlevét mindig leszűröm és adagokban elteszem a mélyhűtőbe.
Kitűnő bableves, babfőzelék alapja lesz majd.
Finom tárkonyos leveseket is készítek belőle.
Ezúttal egy különleges zúzaleves készült.
A megtisztított zúzát feldaraboljuk.
Egy kanálka olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát és beletesszük a zúzát.
Felöntjük a füstölt sonka főzőlével.
Babérlevelet teszünk bele.
Paradicsomot és citromot mosunk meg.
Friss kapor is kerül bele.
Feldaraboljuk a paradicsomot és a kaprot.
Egy nagyobb sárgarépát is felvágunk kisebb darabokra.
Amikor már majdnem puha a zúza beletesszük a levesbe a zöldségeket.
A legvégén pakcsojt is teszünk bele.
Felvágjuk úgy, hogy egy kis torzsája maradjon rajta, így nem esik szét.
A pakcsoj nagyon finom zöldség, szerencsére ma már sok helyen kapható.
Beletesszük a levesbe.
Ezzel már csak egyet rottyan, ne főzzük szét.
Máris készítünk egy kis habarást tejföllel, 1 tk. liszttel és vízzel és a levesbe szűrjük.
Citrommal savanyítjuk a levest és karikára vágott citrommal tálaljuk.