2018. április 8., vasárnap

Húsvéti zúzaleves pakcsojjal

Hozzávalók:


  • sonkalé
  • csirkezúza
  • olaj
  • újhagyma
  • paradicsom
  • póréhagyma
  • sárgarépa
  • kapor
  • babérlevél
  • pakcsoj
  • tejföl
  • 1 tk. liszt





Elkészítés:

A húsvéti sonka főzőlevét mindig leszűröm és adagokban elteszem a mélyhűtőbe.
Kitűnő bableves, babfőzelék alapja lesz majd.

Finom tárkonyos leveseket is készítek belőle.

Ezúttal egy különleges zúzaleves készült.

A megtisztított zúzát feldaraboljuk.


Egy kanálka olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát és beletesszük a zúzát.


Felöntjük a füstölt sonka főzőlével.


Babérlevelet teszünk bele.


Paradicsomot és citromot mosunk meg.
Friss kapor is kerül bele.


Feldaraboljuk a paradicsomot és a kaprot.


Egy nagyobb sárgarépát is felvágunk kisebb darabokra.


Amikor már majdnem puha a zúza beletesszük a levesbe a zöldségeket.


A legvégén pakcsojt is teszünk bele.


Felvágjuk úgy, hogy egy kis torzsája maradjon rajta, így nem esik szét.


A pakcsoj nagyon finom zöldség, szerencsére ma már sok helyen kapható.


Beletesszük a levesbe.
Ezzel már csak egyet rottyan, ne főzzük szét.


Máris készítünk egy kis habarást tejföllel, 1 tk. liszttel és vízzel és a levesbe szűrjük.


Citrommal savanyítjuk a levest és karikára vágott citrommal tálaljuk.