2018. június 17., vasárnap

Kacsazúza római köménnyel, curryvel és fahéjjal

Hozzávalók:



  • kacsazúza
  • kacsazsír
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • római kömény
  • currypor
  • fahéj
  • sűrített paradicsom
  • darált pritamin paprika


Elkészítés:

Szeretjük a zúzát, legyen az csirke, liba, kacsa vagy pulyka.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zuzaporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/currys-zuzaporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/eszterhazy-zuza.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/husveti-zuzaleves-pakcsojjal.html


Most finom kacsazúzát készítettem.



A megtisztított, megmosott zúzát kisebb darabokra vágjuk.


Zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát készítünk elő.


Egy kis kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, zöldpaprikát és finom házi darált pritaminnal elkeverjük.
Természetesen a készen vásárolt paprikakrém is megfelel.


Adunk hozzá egy kanálka sűrített paradicsomot és apróra vágott friss paradicsomot is.


Most megszórjuk a curryporral, római köménnyel és az őrölt fahéjjal.
Annyira finom illata lesz, hogy alig tudunk betelni vele...


Most már beletesszük a zúzát is.


Megsózzuk.
Egy kis csípős paprikát adunk hozzá és még ízesítjük curryval, római köménnyel és fahéjjal.
Legyen jó intenzív az íze.


Kis vizet öntünk alá és lefedve, közepes tűzön puhára főzzük.


Ha kell mindig adjuk egy kis vizet hozzá.


Bármilyen körettel, tésztával, rizzsel, tarhonyával, nokedlivel kínálhatjuk.

A képen kínai sült zöldséggel és köményes, szalonnás kelkáposztával tálaltam.