- burgonya
- vaj
- hagyma
- petrezselyem
- só
Elkészítés:
Franciaországban Lyon a gasztronómia fővárosa, itt kóstoltam ezt az egyszerű, mégis felejthetetlen vajas finomságot.
A meghámozott, megmosott burgonyát éles késsel nagyon vékony 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
Uborkagyaluval is vághatjuk.
Hideg vízbe tesszük hogy a keményítő kiázzon belőle.
Egy serpenyőben - én a wokot szeretem - vajat hevítünk.
Apróra vágott hagymát dinsztelünk benne, de nem kell pirosra sütni.
Majd szűrőlapáttal kiemeljük a hagymát és félretesszük.
A maradék vajhoz újabb adag vajat teszünk.
Ebbe tesszük bele a kiáztatott és szárazra törölt burgonyát.
Megsózzuk és kevergetve puhára pároljuk.
Ekkor visszatesszük a sült hagymát és összeforgatva átpirítjuk a burgonyával.
Jó sok vágott petrezselymet is adunk hozzá.
Nagyszerű köret.
A képen mustáros bélszínnel kínáltam.
Sokat főzzünk belőle, mert hamar elfogy !