- krumpli
- hagyma
- olaj
- fűszerpaprika
- darált pritamin
- paradicsom
- zöldpaprika
- füstölt kolbász
- virsli
- cserkészkolbász
- só
- csuszatészta
Elkészítés:
Érdemes egyszerre készíteni ezt a két ételt.
Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről levesszük és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Megtisztítjuk és darabokra vágjuk a burgonyát.
Beletesszük a hagymás alapba.
Paradicsomot is adunk hozzá.
Darált pritamin paprikával ízesítjük.
Megsózzuk.
Vizet öntünk alá és készre főzzük.
A paprikás krumpli felét kivesszük és félretesszük.
A lábasban maradt krumplihoz adjuk a felkarikázott füstölt kolbászt.
Virslit és cserkészkolbászt is adhatunk bele.
Összeforraljuk és készen van a jó kis kolbászos paprikás krumplink.
Most foglalkozzunk a félretett krumplival.
Krumplinyomóval kissé összetörjük.
Nem kell egészen szétnyomni, jó, ha kisebb darabok maradnak.
Közben leszűrjük a finom csuszatésztát.
Elkeverjük az összetört krumplival.
Jól megsózzuk.
Máris kész a krumplis tészta, amit céklasalátával, kovászos uborkával kínálhatunk.
Rengeteg időt megspórolunk és egy füst alatt két ebédet is elkészítettünk.