- csülök
- hagyma
- zsír/olaj
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- bors
- kovászos káposzta
Elkészítés:
A kovászos káposzta nagy kedvencem.
Gyerekjáték elkészíteni, utána már csak azt kell eldönteni, hogy milyen hússal variáljuk.
Itt találjátok a leírást, bár azt gondolom, hogy minden igazi magyar ember tud kovászos uborkát készíteni és a különbség csak annyi, hogy ezúttal káposztát teszünk az üvegbe uborka helyett.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/08/rakott-kovaszos-kaposzta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html
Tehát a káposztát a főzés előtt 4-5 nappal készítsük el, hogy időben meg tudjon érni.
Most csülökből készült a pörkölt alap.
A húst felkockázzuk.
Egy nagyobb fazékban vagy lábasban zsíron megdinszteljük a hagymát.
Beletesszük a húst.
Zöldpaprikát és paradicsomot vágunk darabokra.
A húshoz adjuk.
Sózunk, borsozunk.
Kis darabokra vágott fokhagymát is teszünk bele.
Megszórjuk fűszerpaprikával.
Ha kell kevés vizet öntünk alá és lefedve majdnem puhára főzzük.
Ezalatt a kész kovászos káposztát leszűrjük.
A levét tartsuk meg, azzal lehet savanyítani az ételt.
A pörkölthöz keverjük a káposztát.
Ha kell sózzuk, savanyítjuk.
Készre főzzük.
Nem szabad túlfőzni, maradjon harapható a káposzta.
Tejföllel, friss kaporral tálaljuk.
Annyira üde, pikáns étel, hogy nem lehet belőle eleget enni.