2019. február 17., vasárnap

Kovászos káposztás csülök

Hozzávalók:


  • csülök
  • hagyma
  • zsír/olaj
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • bors
  • kovászos káposzta



Elkészítés:



A kovászos káposzta nagy kedvencem.

Gyerekjáték elkészíteni, utána már csak azt kell eldönteni, hogy milyen hússal variáljuk.
Itt találjátok a leírást, bár azt gondolom, hogy minden igazi magyar ember tud kovászos uborkát készíteni és a különbség csak annyi, hogy ezúttal káposztát teszünk az üvegbe uborka helyett.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/08/rakott-kovaszos-kaposzta.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html



Tehát a káposztát a főzés előtt 4-5 nappal készítsük el, hogy időben meg tudjon érni.

Most csülökből készült a pörkölt alap.


A húst felkockázzuk.


Egy nagyobb fazékban vagy lábasban zsíron megdinszteljük a hagymát.


Beletesszük a húst.


Zöldpaprikát és paradicsomot vágunk darabokra.


A húshoz adjuk.
Sózunk, borsozunk.
Kis darabokra vágott fokhagymát is teszünk bele.
Megszórjuk fűszerpaprikával.

Ha kell kevés vizet öntünk alá és lefedve majdnem puhára főzzük.


Ezalatt a  kész kovászos káposztát leszűrjük.
A levét tartsuk meg, azzal lehet savanyítani az ételt.


A pörkölthöz keverjük a káposztát.
Ha kell sózzuk, savanyítjuk.


Készre főzzük.
Nem szabad túlfőzni, maradjon harapható a káposzta.
Tejföllel, friss kaporral tálaljuk.

Annyira üde, pikáns étel, hogy nem lehet belőle eleget enni.