- hasaalja szalonna
- zsír
- só
- törött bors
- őrölt kömény
- kakukkfű/majoránna
- hagyma
- fokhagymapor
Elkészítés:
Isteni pecsenye a sült hasaalja.
A sertésnek ebből a részéből készül a mindenki által imádott baconszalonna és az olasz pancetta is.
Feltétlenül bőrös darabot vásároljunk, mert finom ropogósra süthetjük.
Először a húsos felét sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, fokhagymaporral, illatos kakukkfűvel vagy majoránnával bedörzsöljük.
Majd a bőrös oldalon jól bevágjuk a bőrt és azt is sózzuk, gazdagon befűszerezzük.
Kizsírozott tepsibe helyezzük a bőrös felével felfelé.
Hagymával, fokhagymával jól megpakoljuk.
Letakarjuk alufóliával a tepsit és 180-200 C fokon megsütjük a húst.
A sütés végén levesszük a fóliát és még addig pirítjuk, amíg a hagyma és a bőr szépen megpirul.
A hagymával ne spóroljunk, mert annyira finom lesz, hogy mindenki azt szeretné megenni.
Melegen és hidegen is nagyon finom.