Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon finom lett a brokkolis sült tészta.
Rém egyszerűen készül.
A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük.
Ezalatt lereszeljük a sajtokat.
Ízlés szerint válogathatunk, de mindenképpen legyen benne füstölt sajt is.
Kemény, félkemény sajtok, illetve lágy mozzarella illik hozzá.
A leszűrt tésztát vajjal, sóval ízesítjük.
Kivajazott tepsibe simítjuk a tészta felét.
Leszűrjük az időközben kevés ételízesítős vízben megfőzött brokkolit.
A tepsibe tesszük a brokkolit.
Megszórjuk sóval és fokhagyma granulátummal.
Rákerül a reszelt sajt.
A mozzarellát is elosztjuk a tepsiben.
Ráöntjük a főzőtejszínt is.
Rásimítjuk a maradék tésztát és a grana padano sajtot is ráreszeljük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Akkor jó, ha a teteje ropogós és a belseje krémes.
Magában egy kis salátával is finom.
Kolbásszal töltött sült karaj mellé kínáltam.
Természetesen más zöldséggel is ugyanígy készíthetjük.
Tálaláskor snidlinggel frissítettem az ízeket.
- makaróni/csőtészta
- brokkoli
- ételízesítő
- fokhagyma granulátum
- vaj
- só
- sajtok:
- eidami/trappista/gouda
- füstölt sajt
- mozzarella
- grana padano
- főzőtejszín
- snidling
Elkészítés:
Nagyon finom lett a brokkolis sült tészta.
Rém egyszerűen készül.
A makarónit sós vízben nem túl puhára főzzük.
Ezalatt lereszeljük a sajtokat.
Ízlés szerint válogathatunk, de mindenképpen legyen benne füstölt sajt is.
Kemény, félkemény sajtok, illetve lágy mozzarella illik hozzá.
A leszűrt tésztát vajjal, sóval ízesítjük.
Kivajazott tepsibe simítjuk a tészta felét.
Leszűrjük az időközben kevés ételízesítős vízben megfőzött brokkolit.
A tepsibe tesszük a brokkolit.
Megszórjuk sóval és fokhagyma granulátummal.
Rákerül a reszelt sajt.
A mozzarellát is elosztjuk a tepsiben.
Ráöntjük a főzőtejszínt is.
Rásimítjuk a maradék tésztát és a grana padano sajtot is ráreszeljük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Akkor jó, ha a teteje ropogós és a belseje krémes.
Magában egy kis salátával is finom.
Kolbásszal töltött sült karaj mellé kínáltam.
Természetesen más zöldséggel is ugyanígy készíthetjük.
Tálaláskor snidlinggel frissítettem az ízeket.