- savanyú káposzta
- olaj
- színes bors
- boróka bogyó
- szegfűbors
Elkészítés:
A savanyú káposzta sokféleképpen variálható.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/paradicsomos-savanyu-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/afonyas-sult-savanyu-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sargarepasalata-savanyu-kaposzta-lapuban.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/vinyegret-salata.html
Most illatos fűszerekkel megbolondítva pillanatok alatt elkészült.
Színes borsot, szegfűborsot és boróka bogyót mozsárban kissé megtörünk.
Egy serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk a káposztát majd hozzáadjuk a fűszereket.
Pár percig kevergetve sütjük.
Nem szeretem puhára főzni, akkor jó, ha még ress.
Pikáns, egészséges köret hús vagy hal mellé.