- pulykanyak
- fokhagyma
- fokhagymapor
- olaj
- őrölt kömény
- só
- bors
- paradicsompüré
Elkészítés:
Ismét pulykanyakat sütöttem.
Nagyon szeretjük, ez az egyik legfinomabb sovány husika.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/sult-pulykacomb-es-nyak.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/sult-pulykanyak.html
Lehetőleg jó vastag részeket vásároljunk.
Mossuk meg alaposan és a kezünkkel simítsuk körbe, távolítsuk el az esetleges csontszilánkokat.
Sózzuk, borsozzuk a húst.
Paradicsom pürével kenjük be a kiolajozott tepsi alját.
Fektessük le a nyakakat, szórjuk meg őrölt köménnyel és fokhagymaporral is, valamint zúzott fokhagymát is kenjünk rá.
Öntsünk a tepsi aljára még egy pohárka vízzel elkevert sűrített paradicsomot.
Fedjük le a tepsit alufóliával és 180-200 C fokos sütőben süssük meg a húst.
Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Salátával tálalva könnyű vacsora.
Diéta esetén ragyogóan helyettesíti a sült oldalast is.