2020. április 11., szombat

Sült pulykanyak 2

Hozzávalók:


  • pulykanyak
  • fokhagyma
  • fokhagymapor
  • olaj
  • őrölt kömény
  • bors
  • paradicsompüré








Elkészítés:

Ismét pulykanyakat sütöttem.
Nagyon szeretjük, ez az egyik legfinomabb sovány husika.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/sult-pulykacomb-es-nyak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/sult-pulykanyak.html

Lehetőleg jó vastag részeket vásároljunk.


Mossuk meg alaposan és a kezünkkel simítsuk körbe, távolítsuk el az esetleges csontszilánkokat.


Sózzuk, borsozzuk a húst.


Paradicsom pürével kenjük be a kiolajozott tepsi alját.


Fektessük le a nyakakat, szórjuk meg őrölt köménnyel és fokhagymaporral is, valamint zúzott fokhagymát is kenjünk rá.





Öntsünk a tepsi aljára még egy pohárka vízzel elkevert sűrített paradicsomot.



Fedjük le a tepsit alufóliával és 180-200 C fokos sütőben süssük meg a húst.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.


Salátával tálalva könnyű vacsora.


Diéta esetén ragyogóan helyettesíti a sült oldalast is.